خطاهای اینورتر LS

خطاهای اینورتر LS

خطاهای اینورتر LS

Blog Article

یست خطاهای اینورتر LS و عیب یابی اینورتر ال اس :

Overcurrent : این خطا زمانی نمایش داده می شود که جریان خروج اینوتر از جریان نامی اینورتر بیشتر باشد. در این حالت اینورتر خروجی خود را قطع می کند. برای عیب یابی اینورتر LS این مورد، بهتر است موتور را مورد بررسی قرار دهیم، احتمالا اتصالی داخل کلاف های موتور رخ داده است.

Overcurrent2 : این error زمانی رخ میدهد که ما یک اتصالی در خروجی IGBT یا خروجی درایو داشته باشیم. در این حالت اینورتر خروجی خود را قطع میکند و این error نشان میدهد. تفاوت Overcurrent و Overcurrent2 در Overcurrent2 ما یک اتصالی شدیدی در خروجی درایو داریم، که ممکن است درداخل خود درایو در پایه های IGBT رخ دهد یا بین درایو تا موتور یعنی روی ترمینال های درایو یا مسیر کابلی که مسیر درایو تا موتور را رفته است ممکن است یک اتصالی خیلی شدیدی رخ دهد، مثلا عایق کابل ها از بین برود و مثلا هادی فاز یک و سه به یکدیگر اتصالی کند و یک جریان زیادی از درایو کشیده شود، ولی در حالت یک اضافه جریان داریم؛ اضافه جریان حالت یک ممکن است سه برابر یا 5 برابر جریان نامی اینورتر باشد ولی اضافه جریان Overcurrent2 یک جریان خیلی زیادی است که ناشی از اتصالی هست شاید صد برابر جریان نامی اینورتر و اینورتر این اتصالی را در زمان خیلی کوتاه تری قطع میکند. و چون از روی اون جریانی که CTI درایو اندازه گیری می کند و به CPU درایو اعلام میکند، وقتی این جریان خیلی زیاد باشد درایو خیلی هوشمندانه متوجه می شود که این اضافه جریان خیلی شدید مربوط به پایه های IGBT است یا اتصالی خیلی شدید در خروجی اینورتر و ما دقیقا از همین error ها متوجه میشویم که چیکار کنیم.

اگر Overcurrent2 پیش بیاید. ما ابتدا باید خروجی درایو رو بررسی کنیم (کابل ها وترمینال ها) و بهتر است سیم ها را از ترمینال باز کنیم و درایو را روشن کنیم. اگر باز مشاهده کردیم همچین error را قطعا اینورتر از داخل اسیب دیده و IGBT اینورتر باید تعویض شود.

Ground fault current : خطای جریان نشتی یا خطای زمین هست. ما این مقدار را داخل پارامتر های اینورتر وارد میکنیم، اگر از این مقدار بیشتر شد. درایو فالت میدهد و‌خروجی را قطع میکند. زمانی اتفاق می افتد که ما یک جریان نشتی داشته باشیم که این‌ جریان نشتی اغلب از اتصال بدنه به وجود می اید. یعنی ممکن است یکی از سیم پیچ های کلاف موتور عایقش از بین رفته باشد و یک اتصالی خیلی کمی به بدنه داشته باشد. و نهایتا وقتی که بدنه موتور ارت هست این جریان خیلی کم نشت میکند از سیم ارت به زمین و باعث میشود که برآیند سه فاز ما صفر نباشد . در این حالت موتور متوجه جریان نشتی میشود و error Ground fault را میدهد و خروجی را قطع میکند و یا این که ممکن است آب به الکترو موتور ریخته شده و او نآب ها داخل سیم پیچ های موتور نفوذ کندو از انجا به بدنه و به زمین که باز هم ارور می دهد و برای عیب یابی این خطای اینورتر LS باید موتور و سیم پیچ های موتور با مگر تست شود و چنانچه نیاز باشد سیم پیچ موتور توسط سیم پیچ باز بینی و اصلاح یا اگر نیاز باشد مجددا پیچیده شود.

IOL : چنانچه جریان اینورتر ۱.۵ برابر جریان نامی اینورتر در یک دقیقه شود.این error اتفاق می افتد و خروجی اینورتر قطع میشود .
اگر جریان اینورتر از ۱.۵ برابر جریان نامی هم بیشتر شود به مدت یک دقیقه، error Overload trip را به ما میدهد و اینورتر ما خروجیش قطع میشود
تفاوت این خطا با قبلی: این است که ما مقدار جریان و زمان رو برای خطای OLT میتوانیم در پارامتر های زیر تنظیم کنیم.
اولا در پارامتر F56 مقدار این پارامتر میتواند صفر یا یک باشد. اگر صفر باشد این پاذامتر حفاظتی فعال نیست
ولی اگر روی یک بگذاریم این پارامتر حفاظتی فعال میشود.
در پارامتر F57 و F58 مقدار آن ميتوان تغيير داد . F57 از ۳۰ تا ۲۰۰ درصد مقدار جریان نامی موتور را میتواند بگیرد. یعنی ما اگر در پارامتر های موتور که ابتدای دیتا شیت هست مثلا جریان نامی موتور را ۱۰ آمپر انتخاب کردیم این مقدار پارامتر میتواند از ۳ تا تا ۲۰ آمپر را بگیرد ( ما به درصد حساب میکنیم ۳۰ تا ۲۰۰ درصد مثلا روی ۱۵۰ درصد که گذاشتیم مقدار جریان ۱۵ آمپر را بهش داده ایم و در پارامتر بعدی زمان trip را بهش میدیم.

پارامتر F58 همان Overload trip time از 0 تا 60 ثانیه را میگیرد.

حالا اگر F57 را ما 15 درصد دادیم و جریان نامی موتور ما 10 آمپر بود و پارامتر F58 را به طور مثال 30 مقدار دهی کردیم، اگر جریان موتور ناشی از اضافه بار بشه 15 آمپر و این 15 ثانیه، 30 ثانیه طول بکشد حالا ما Error OLT یا Overload trip را مشاهده خواهیم کرد و خروجی اینورتر قطع خواهد شد.

دو پارامتر Overcurrent یا اتصالی و Overload یا اضافه بار، لیست خطاهای اینورتر LS را بخواهیم با اتفاقاتی که در مدارات رله کنتاکتوری رخ میدهد شبیه سازی کنیم باید بدین شکل شرح دهیم:

خطای Overcurrent یا اتصالی (یا اضافه جریان) اینورتر LS زمانی نمایش داده می شود که پارامتر حفاظتی اضافه جریان اینورتر فعال شود. پارامتر حفاظتی اضافه جریان مثل بریکر ها و کلید های حفاظتی که مثل کلید های مینیاتوری، کلید های اتوماتیک و کلید های حرارتی مقناطیسی هستند که اتصالی را قطع میکنند و خطای اضافه بار اینورتر LS زمانی نمایش داده می شود که پارامتر حفاظتی اضافه بار عمل کنید. این پارامتر حفاظتی اضافه بار یا Overload عملکردی مشابه رله های بی متال تابلو برق دراد.

خطای Ground fault : زمانی خطای جریان نشتی اینورتر LS نمایش داده می شود که، پارامتر حفاظتی جریان نشتی فعال شود عملکرد آن شبیه به کلید های محافظ جان مدارات رله کنتاکتوری می باشد.

Overheat (OHt) : اصلی ترین قطعه داخل اینورتر که همان قطعه مدار قدرت نیز هست IGBT هست این قطعه خیلی زود داغ می شود . تمام IGBT های داخل درایو ها روی یک هیتسینک نصب هستند و این هیتسینک وظیفه انتقال حرارت IGBT را به دمای خارجی دارند. این هیت سینگ داغ می شود و فن اینورتر وظیفه خنک کردن هیت سینک را دارد و اینورتر داخل محفظه و یا تابلو برق نصب است که وقتی هیتسینک داغ میشود فن میخواهد آن را خنک کند، هوای داخل اینورتر داغ میشود و دوباره یک فن باید هوای داخل تابلو را به گردش در بیاورد، هوای گرم را بیرون بدهد و هوای سرد را جایگزین کند و یک سنسوری هم مدام دمای هیت سینک را اندازه گیری کرده و CPU اعلام می کند. هر کدام از این مراحل اگر به خوبی عمل نکنن اینورتر error OHt را خواهد داد. و برای باید تک تک این مراحل را بررسی کنیم.

POT : خطای POT اینورتر ال اس زمانی نمایش داده میشود که یکی از فاز های خروجی درایو به موتور قطع شده باشد. تمامی اینورتر های جهت اندازه گیری جریان مجهز به CT می باشند

روی هر فاز خروجی که از ترمینال UVW روی اینورتر به موتور نصب میشود داخل اینوتر برای هر یک از این فاز ها یک CT تبعیه شده که این CT یا current transformer وظیفه اندازه گیری جریان را دارند. چنانچه زمان run بودن اينورتر يك يا چند تا از این CT ها جریانی به CPU اعلام نکنند اینورتر متوجه خواهد شد که یکی از فاز ها از دست رفته است و به موتور متصل نیست و در اینجا این error اینورتر LS به ما کمک خواهد کرد که از دو فاز شدن موتور جلوگیری به عمل آید .

منبع مطالب

 

بعد از مشاهده این error از محکم بودن کابل ها به ترمینال UVW اینورتر و تخته کلمپ موتور مطمئن شوید، مسیر کابل ها را چک کنید که قطعی نداشته باشیم.

OVT (Error over voltage) : اینورتر ig5 ال اس اين error زماني نمايش داده خواهد شد كه ولتاژ روی DC bus اینورتر از ۴۰۰ ولت بیشتر بشود زمانی ما شاهد این اتفاق هستیم که اینورتر در حالت ریجنریتیو برود به عنوان مثال در آسانسور ها زمانی که فرمان توقف را میدهیم و آسانسور به طرف پایین می آید.موتور آسانسور ناشی از وزن کابین تمایل به ادامه حرکت در همان جهت را دارد و ما زمانی که فرمان توقف را می دهیم موتور به چرخش خود میخواهد ادامه بدهد ولی ولتاژ ورودی به آن متصل نیست، در سمت خروجی اینوتر قطع شده.در این حالت موتور به حالت ژنراتور در می آید و یه ولتاژی در خروجی موتور و به طبع اون این ولتاژ روی اینورتر می آید و روی باس DC می افتد و ممکن است به IGBT درایو ضربه بزند.

عیب یابی error اضافه ولتاژ اینورتر LS : برای رفع این عیب پیشنهاد میشود زمان diselatiom time را دار پارامتر مربوطه زیاد کنیم چنانچه diselation time را نمیخواهیم از یک مقداری بیشتر کنیم، مجبور هستیم مقاومت ترمز به اینورتر متصل کنیم.

Report this page